среда, 28. март 2012.

AUTOR


     

     AUTOR

       Job Kir /Jovica Ćirić/, rodjen 02.06.1951. godine u selu Bežištu opština Bela Palanka. Svoje obrazovanje započeo je u Nišu, Beogradu i ponovo završio u Nišu na Filozofskom fakultetu, grupa za psihologiju. Zaposlen je u Medicinskom centru u Majdanpeku kao psiholog, bavi se psihodijagnostikom i psihoterapijom. Do sada je objavljivao više pesama i priča, po raznim časopisima širom zemlje: Radio Niš, Beograd, Zagreb, Jasenice, List mladih 68, Narodne novine, Glas Bubnja, Zbivanja, Gradac, Buktinja, Razvitak i drugi. Zastupljen je u zbirkama: Budno oko, Žubor reči medju mašinama, Tragovi, Navissus i druge.
      Učestvovao na raznim festivalima pozije širom zemlje, /u Negotinu, Kostolcu, Knjaževcu, Nišu, Svrljigu, Vršcu, Pirotu, Boljevcu, Zaječaru, Zagrebu, Beogradu, Smederevskoj Palanci, na Vlasinskom jezeru, u inostranstvu u Bugarskoj, Rumuniji i Francuskoj.
      Ovo mu je prva kompletna zbirka priča i razmišljanja o ljudima iz jednog bajkovitog mesta "usamljenijeg od pasje samoće" na brdovitom Balkanu. Usred civilizacije dvadestprvog veka, ovde žive ljudi iz bajki, i autor zajedno sa njima, i govore mudrim jezikom ličnog iskustva.



Нема коментара:

Постави коментар